Lentekriebels

Wat gaat de PS4 kosten?

De prijs van de PlayStation 4 is nog niet vastgesteld. De meeste bronnen verwachten dat de prijs van de console tussen de 350 en 500 Euro komt te liggen en dat de PS4 wordt gelanceerd in November. Dit is een stuk goedkoper dan de PlayStation 3 was toen deze werd gelanceerd. Tevens heeft Sony bevestigd dat de PS4 Eye camera en een headset worden ingebrepen bij de console, wat de vermoedelijke prijs nog interessanter maakt.

Zoals we al zeiden is de PS4 bij de lancering goedkoper dan de PS3 zes jaar geleden was. Dit komt omdat de PlayStation 4 gebruik maakt van een totaal andere hardware architectuur. De PlayStation 3 heeft hardware waar niet zo makkelijk voor ontwikkeld kan worden, gebaseerd op de Cell architectuur.

De PlayStation 4 is echter speciaal gemaakt om het ontwikkelaars makkelijker te maken, en is opgebouwd uit hoogwaardige PC onderdelen, die zijn geoptimaliseerd voor de console. Hierdoor kunnen zowel de console als de games sneller, beter en goedkoper worden gemaakt dan voorheen.

PS4 Reserveren

Je kunt de PlayStation 4 al reserveren. Bij Bol.com betaal je dan 600 Euro, maar als de prijs lager uitkomt dan krijg je het verschil terug op de dag van de release. Niet alleen kun je de console reserveren, maar ook diverse PS4 games. Ook hiervoor geldt dat de officiele prijs en release datum nog moeten worden aangekondigd, maar Bol compenseert het eventuele prijsverschil. Meer informatie over het reserveren van de Playstation 4 vind je hier.

Bovenkant Pagina
show